Hitta ditt hotell i Koh Samui

 

 

 

 

Hotell på Koh Samui

När två turister först upptäckte den Thailändska ön Koh Samui i början av 1970-talet så fanns där inga hotell. Idag är det inte svårt att finna hotell på Koh Samui men den tropiska miljön har förblivit intakt och den lockar besökare från världens alla hörn. Man kan säga att det finns en skala som går mellan fest och glam och orörd natur. När man ska resa till Koh Samui så får man alltså fundera på var på denna skala man befinner sig för att välja rätt hotell.

Då det ska festas

Om det ska festas så är det förstås Chaweng som gäller. Här finner du de hotell på Koh Samui som erbjuder omedelbar tillgång till de bästa strandfesterna, klubbarna och annat som gör att festen kan pågå natten lång. Här sover folk på dagarna på stranden, och om du skulle komma på tanken att klaga på hög musik under kvällstid så kommer du att få axelryckningar till svar, det här är ju Chaweng! Som på andra håll på ön så kan du välja hotell efter budget och satsa på enkelt eller lyxigt. De flesta alternativen har tillgång till pool och servicen är trevligt och personlig vilket ger dig en trygg och skön upplevelse av ön och dess invånare.

Både fest och lugn

Vill man inte vara mitt i stojet så kan man satsa på ett hotell i Koh Samui vid Lamai stranden. Den här stranden erbjuder bra möjligheter till att bada och simma och många tycker att utbudet av snabbmat och restauranger är bättre här än i Chaweng. Man kan även ta sig till klubbar och discon och det mesta finns inom gångvägs avstånd, men i och med att det är lugnare så kan man sova gott om nätterna på sitt hotellrum. Därför kan Lamai vara ett bra alternativ för familjer där det finns behov av både lugn och så lite fest.

Unika platser

Det man ska komma ihåg vad gäller hotellen på Koh Samui är att det finns riktigt många och av olika karaktär. Man kan alltid satsa på något som ligger avsides och som erbjuder lite mer lyx och service. Det här betyder inte att man är avskuren från allt annat som pågår på ön. Ofta så kan man promenera några minuter för att komma till shopping, restauranger och annan underhållning. För barnfamiljer så kan det vara skönt att välja de anläggningar som erbjuder lite mer i form av hjälp med barnen och även pool som är barnvänlig. Det är sant att ön en gång hade backpacker-stämpel men idag så kan man se att det har kommit till en massa hotell på Koh Samui som vänder sig till resenärer som uppskattar rena vita lakan, stora hotellpooler, fantastisk utsikt, och gröna gräsmattor.
 

Fler hotellartiklar

 

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta