Vädret i Koh Samui

Nu i Koh Samui, Thailand
Väder station Ban Thung, Thailand
26.24  °C
 
Något Regn

Vind styrka: 30.89 km/h
Luftfuktighet: 71%

Källa: OpenWeatherMap
tor 28.39°
27.45°
19.73 km/h 
(ÖSÖ)
Något Regn
fre 28.74°
27.33°
27.29 km/h 
(VSV)
Lätt Regn
lör 29.32°
26.77°
31.21 km/h 
(SV)
Lätt Regn
sön 28.46°
27.21°
38.63 km/h 
(SV)
Lätt Regn
mån 27.87°
26.71°
46.08 km/h 
(VSV)
Något Regn
tis 26.90°
26.19°
40.90 km/h 
(VSV)
Något Regn

 

Vädret är viktigt speciellt om man bokar en resa till solen men det är också något vi inte kan styra över. Detta vill bara bli en liten guideline för er som tänkt besöka Thailand och Koh Samui.
Vädret skiljer sig kraftigt i Thailand beroende på var man befinner sig. Finns alltid mycket sol i Thailand gäller dock bara att träffa rätt.
 

Torrperioden på  Koh Samui är ungefär från mitten av december till februari. Med något svalare temperaturer, faktiskt en riktigt behaglig tid och temperturen att jämföras med en Svensk Högsomma när den är som varmast, lite regn kan förekomma ofta i korta intervaller, lugna hav, och inte mycket  vind.  Många anser att detta den bästa tiden att komma.

Varma årstiden Den varmaste tiden på året startar i början av mars till och slutar i Början av maj. en bra och säker tid att besöka Koh Samui med temperaturer runt 30 grader och mer.

Runt månadsskiftet april / maj finns det normalt en plötslig  och för lokalbefolkningen åtminstone välkommen chans för ökad nederbörd men likväl normallt bara kort skurar Som kan känns uppfriskande. Maj till september/Ocktober  är vädret stabilt och vanligtvis mycket solsken, vissa eftermiddagar kan ovädret svepa förbi med regn oftast alldeles för snabbt med klimatet känns fräsht efteråt och inte så stekande hett.

Regn säsongen Slutet på September och till slutet på november sveper de kraftigaste regnen
Förbi, men även nu faller det inte varje dag och ofta endast i korta intensiva skurar. Vädret kan vara väldigt oförutsägbara, med något grövre sjö och vindar. Även om det fortfarande bra för strandsemester. Det är markant mindre med turister under denna lågsäsong men priserna på hotelll sjunker också, dykning snorkeling kan vissa dagar inte vara lämpligt pga av hög sjö och försämrad sikt. Råd fråga och kolla upp väder report innan ni bokar eller ger er ut på havet. Finns mycket annat lökalt på Ön att göra istället om vädret eller havet är ostadigt.
Koh Samui har en rätt så stor grupp av turister hela året, besöker ni denna tid är ni inte själva på ön I vilket fall som helst.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta