Ta sig till Koh Samui

När du väl kommit till Thailand så är det inte svårt att ta sig till Koh Samui. Du kan välja mellan direktflyg, egen bil, tåg eller någon form av taxiservice. Vilket du väljer för din resa till Koh Samui beror förstås på din budget, hur snabbt du vill komma dit, och var i Thailand du startar din resa. För backpackers och de som reser utan små barn så är själva färden från fastlandet till den vackra ön en alldeles unik upplevelse. Om man till exempel väljer en längre färd med tåg så kan man verkligen njuta av alla nya intryck på ett bekvämt men spännande sätt.

Hur bokar man

Flyg, tåg, bussar och båtar, bokas på lokala resebyråer eller hotell runt om i Thailand, många gånger kan det vara värt att kolla runt efter priser och på vilket sätt du färdas det kan skilja en hel del mellan olika bolag. Oftast bra priser på paketresor till en ort.

Flyg

Det allra enklaste är förstås att flyga till öns flygplats som ägs av Bangkok Airways. Från städer som Bangkok, Phuket, Pattaya och Chang Mai att nämna några, kan man flyga till Koh Samui. Detta går att arrangera hemifrån så att man får en smidig transfer mellan flyget från Sverige och flyget till ön. Om man vill resa till Thailand utan alltför mycket planering i förväg så kan man också ordna med detta direkt på plats.

Buss, bil och båt

Det finns också thailändska bussbolag som kan ordna resan med buss och båt. Lomprayah och Seatrans kan erbjuda resor från Bangkok till koh Tao, Koh Phangan eller Koh Samui som tar cirka 13-14 timmar. De här företagen ordnar även med båtresor mellan och från Koh Samui Koh Phangan, Koh Tao och Chumphon. Det finns busslinjer över hela Thailand och man kan lätt få information om specifika rutter via en lokal resebyrå eller sitt hotell. Bra priser får man ofta om man bokar en paketresa med buss och båt.

Om man inte vill resa med andra när man ska ta sig till Koh Samui så kan man givetvis hyra en bil i Thailand. Det är förstås viktigt att man vänder sig till en seriös uthyrare som kan erbjuda smidiga tjänster som att kunna lämna bilen vid destinationen och att vara försäkrad vid eventuella skador på fordonet. Bra exempel på biluthyrning i Thailand finns en länk i toppen på sidan under erbjudanden.

Lokal båt Haad Rin Queen Tel: +66 (0) 77 375113 går mellan Koh Samui och Koh Phangan varje dag. Tidtabell Från Koh Samui (Big Buddha pir) kl 10:30, 13:00, 16:00 och 18:30. Från Koh Phangan (Haad Rin) kl 9:30, 11:40, 14:40 och 17:30.

Tåg och färja

Man kan också välja att färdas med tåg och färja. Den här typen av resa kan ta mellan 15-16 timmar, men den blir ofta bekvämare än vanliga bussresor. Anledningen till detta är att tågen erbjuder sovplatser samt toaletter där det finns plats till att tvätta sig. Detta är uppenbarligen ett alternativ för resenären som kan röra sig fritt. För barnfamiljer så kanske en tågresa kan vara ett äventyr men då får man nog satsa på en av de kortare rutterna.

Det finns två stora bilfärjor Seatrans och Raja Ferry som trafikerar mellan fastlandet Suratthani Donsak och till Koh Samui och vi rekommenderar Seatrans som håller lite högre klass.

Bilfärja Seatrans som trafikerar från fastlandet Suratthani Donsak och till Koh Samui mellan kl 06:00 – 19:00 och tillbaka till fastlandet igen mellan kl 05:00-18:00 resan tar 1.5 h och 14 turer åt vardera håll per dag. passar utmärkt om man tänkt hyra bil för att ta sig till Koh Samui.

OBS checka upp färje tid tabellen Seatrans och Raja Ferry.
Seatrans Tel: (Donsak): +66 (0) 77 251555 eller +66 (0) 77 251150 till 2
Raja Ferry Tel: (Lipa Noi) +66 (0) 77 415230 till 3, +66 (0) 77 471151 till 3

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta