Ko Samui - Allt om ön Ko Samui i Thailand

Varje år så besöks den thailändska ön Koh Samui av omkring 1.5 miljoner turister. Många av dessa har varit här förr och öns unika kombination av värme för kropp och själ gör att de kommer tillbaka år efter år. Upptäck den magiska världen under vattenytan längsmed öns kuster eller förbli på torra land där naturen är minst lika storslagen. Trots att man på denna ö, som ligger utmed södra Thailands östkust, har haft turism sedan början av 1970-talet så har den ursprungliga charmen bevarats. Det finns givetvis nattliv, shopping och andra moderna fenomen, men detta har inte överröstat det lugn och den skönhet som blivit Samuis kännetecken.

Koh Samui Chaweng Beach Koh Samui
 

När ska man åka?

Under de kalla vintermånaderna då det svenska svårmodet tävlar med isblandat regn om att ta sig innanför din krage så är det dags att resa till Samui. Regnsäsongen kommer smått igång i slutet av sommaren med kortare regnskurar och dessa intensifieras mellan september och november. Man kan definitivt åka även under regnperioden för mellan skurarna så skiner solen, men vill man njuta av molnfria dagar så ska man alltså satsa på årets första månader.

Numera finns det på ön en infrastruktur som visserligen är mycket annorlunda i jämförelse med den svenska, men som ändå fungerar riktigt bra. På dagtid tar man sig lätt mellan öns olika områden med hjälp av de lokala bussfordonen, Song Thaew, och det går alltid att få fatt i en taxi. Vill man ha gångavstånd till allt så ska man satsa på öns turisthuvudort Chaweng i öst eller Lamai i söder. I Meanam som ligger på öns norra sida så kommer man närmre naturen och här är det ett gott tips att hyra bil för att ta sig till nöjesliv och attraktioner. Bohput i norr bör också nämnas. I denna lilla fiskeby så finns det både shopping och restauranger med hotell i närheten.

Hotell, aktiviteter och shopping

Det är inte svårt att finna hotell på Koh Samui. Frågan är snarare hur man har tänkt sig sin semester. För familjer kan det vara skönt att välja någon av orterna där man har allting på gångavstånd medan den som rest till Thailand för att slippa vardagens kommersiella ingredienser hellre satsar på ställen som Meanam. Det fina är att man kan kombinera en skön dag på den kritvita stranden i tropiskt klimat med professionell thai massage och ett underhållande nattliv. När man åker till denna ö så får man inte missa möjligheten att för en billig peng vårda sin kropp med olika typer av spabehandlingar.

Restaurant Chaweng Beach Elefantridning på Koh Samui Baan Phang Koh Samui
 

Kokosnötterna har länge varit mycket viktiga för Koh Samuis näringsliv. Ön är full av kokosnötspalmer och som turist kan man njuta av en drink direkt från nöten, kokosshake, glass eller varför inte hudvårdsprodukter av kokos? Det går bra att kommunicera med lokalbefolkningen eftersom de lärt sig en hel del engelska, så ta tillfället i akt och fråga mer om livet på Samui.

Activiteter

Den som är intresserad av dykning, snorkling, kanot, golf, elefantridning, matlagningskurser, massage och kroppsvård, nattmarknader, samt sol och avkoppling har allt att vinna på en semester till Samui. Kanske är det värmen och det enkla livet som gör att lokalbefolkningen är så vänlig, men det är klart när de möts av ditt glada och nöjda leende så ler de tillbaka. Boka din resa, läs på om Koh Samui, och förbered dig för balsam för kropp och själ med en doft av kokos!

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta