Koh Phangan - Läs om Ko Phangan i Thailand

En del menar att paradiset finns här på jorden. För att ta sig dit så måste man skaffa en flygbiljett och se till att ha badkläder och solskydd. Resan går förstås till Koh Phangan i Thailand! Det här är en ö som erbjuder långa kritvita stränder, skön havsbris, spännande evenemang och mat som får alla sinnen att vakna. Ön passar både stora och små och den ligger nära andra spännande destinationer som man kan nå med båt. Med ett varierat boende så går det att ordna en resa till Koh Phangan som passar den budget man har. Väl på plats så glömmer man snart livet därhemma i Sverige där regnet står som is-spön i backen.

Koh Phangan, Thailand Koh Phangan in Thailand Thailand Ko Phangan
 

Resa och boende

Det går att bo på olika sätt på Koh Phangan. En del gillar känslan av en klassisk bungalow medan andra kan tycka att ett hotell är att föredra då man kanske reser med barn och vill ha lite mer bekvämlighet. Vi hjälper dig förstås att hitta de allra bästa biljetterna till Thailand och ett boende som kommer att passa din smak och budget. Även om du under större delen av semestern kommer att befinna dig på stranden, i vattnet, i båten eller på vandring, så är det klart att du ska tänka på att välja ett boende som känns tryggt och skönt. Man behöver god vila mellan de spännande dagarna på ön!

Aktiviteter på ön

Det går inte att bortse ifrån att en hel del av det som pågår på denna ö har med stranden och med vattnet att göra. Egentligen behöver man inte så mycket mer, för en heldag på stranden kan bjuda på häftiga vattensporter, snorkling och roliga lekar med barn och vuxna. Vill man röra på sig så går det att ta långa promenader medan fötterna svalkas av det kristallblåa vattnet. Tar man sig in mot land så kan man upptäcka vandringsleder med vattenfall där det också går att bada. Den som är intresserad av dykning kan ge sig ut på dykturer i närliggande vatten eller åka lite längre för att nå världsberömda dykplatser vid Koh Tao. Man kan även utbilda sig och ta ett dykcertifikat på plats.

Fullmånefesten

För många så är den här ön förevigt förknippad med fullmåndefesten, Full Moon Party, som är en gigantisk strandfest där man kan dansa till olika musikstilar. Det är sant att folk kommer från hela världen för att vara med om detta event men man måste inse att detta inte händer varje kväll och att ön kan erbjuda ett mycket varierat nattliv i form av barer och klubbar. Vill man vara med om fullmånefesten så måste man se till att komma då den går av stapeln. I och med att man bor på Koh Phangan så är det enkelt att lämna värdesaker hemma på hotellet och ge sig in i festen med liv och lust!

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta