Stränder/beacher Koh Phangan

Den som reser till Koh Phangan har kommit för att koppla av, och i centrum står förstås stränderna. Det som är så unikt med de stränder/beacher Koh Phangan har att erbjuda är att de i många fall är öde. Hur får man skugga alldeles vid vattenbrynet? Med ett parasoll? Visst kan man ordna skuggan på detta sätt, men längs Koh Phangans stränder så finns det även palmer som kan sträcka sig hela vägen till vattenbrynet så att man sitter behagligt med fötterna i vågorna. Det låter som en dröm och det är många som nyper sig i armen då de strosar fram med den lena sanden mellan tårna.

Det finns många olika strandremsor att upptäcka och man kan även välja sitt boende utefter den strand som man vill ha närhet till. Det här är en ö med så stor variation att alla kan finna sina individuella smultronställen. Om du redan har varit på Koh Phangan så vet du att du kan komma tillbaka för att upptäcka fler platser som tycks vara helt orörda av människor.

Från strand till strand

Man behöver verkligen inte bli kvar på en strand då man är på semester på Koh Phangan. Det är lätt att ta sig mellan de olika orterna med taxi och buss, men den som tycker att tempot i trafiken är för häftigt bör istället satsa på båtturer mellan olika stränder/beacher på Koh Phangan. Ett populärt sätt att färdas på är med det som kallas för en longtail båt. Detta är även säkert och det blir till en spännande utflykt för alla som är med. Även om du kan läsa mer om de stränder Koh Phangan har blivit berömt för på denna sida så behöver du knappast planera alltför mycket. Då du väl är på plats så kan du få en massa tips om vilken strand som du inte får missa ett besök till av lokalbor samt andra turister som redan börjat sin upptäcksfärd.

Aktiviteter på stranden

Det är väl känt att folk kommer från hela världen för att uppleva Full Moon Party på denna ö. Det här är inte den enda strandfest som erbjuds, men den tillhör nog en av de populäraste. Faktum är att du kan vara med om många fantastiska evenemang på olika stränder/beacher på Koh Phangan. Det är bara att ta reda på vad som är på gång då du kommer, men om det är fullmånefesten som lockar mest så ska du satsa på att bo nära Haad Rin stranden där denna fest hålls med jämna mellanrum.
 

Ett urval av dom populäraste stränderna
 

Bottle Beach

Bottle Beach är en av Koh Phangans mest avlägsna stränder, ligger på norra kusten. Stranden heter "Bottle Beach" efter alla plastflaskor som används för att markera vandringsleden som leder till stranden. Om du känner att ta dig någonstans är halva nöjet, då kan du njuta av en utmanade vandring, det tar ca. 2-3 timmar hiking genom brant djungel och terräng. Man måste hantera igenvuxna stigar som fyller dig med skräck snarare än spänning, vill du hoppa över detta, finns det andra sätt, åka båt till Bottle Beach från Chaloklam. Förbluffande vackra Bottle Beach ger en ett lugn och rejäl portion av  avkopplande upplevelser med vit sand och klart vatten att bada i året runt. Boenden finns tillgängliga till bra priser, se till att ta med mat och proviant.
 

Haad Yao strand

Haad Yao är en av dom så kallade året runt stränderna på den nordvästra kusten, tillsammans med Chaloklam, Mae Haad och Haad Khom. Den är något mer utvecklad, lämplig för dem som gillar bekvämligheten av restauranger och en bankomat i närheten. Haad Yao har en lång strand, massor av palmer, fint vatten. Det är ett bra ställe att besöka för bad och simning. Om du gillar att utforska korallrev och fiskarter, kommer du bli glad, du kan utöva både snorkling och dykning i Haad Yao.

 

Haad Salad strand

Haad Salad ligger väldigt nära Haad Yao. Även om det förr brukade vara en otroligt lugn strand, har den senaste tidens uppförandet av flera modernare resorter lockat till sig fler turister till dessa fina stränder. Denna idylliska vik, skuggas av närliggande träd, är perfekt för familjer och dom som åtnjuter lite högre standard på boendet. En unik aktivitet, besök Chef tummys Thai Cooking School. Klasserna omfattar utflykter till den lokala marknaden, en övergripande lektion av thailändsk matlagning samt kocken Tummys trollbindande berättelser från hans pirat dagar i Västindien.

 

Than Sadet strand

Than Sadet ligger i Than Sadet National Park. Vilket i sin tur är uppkallad efter Than Sadet floden, som utgör det största vattenfallet på ön som sedan mynnar ut i havet. Detta vattenfall ligger nära stranden, och har traditionellt varit en favorit för thailändska monarker. Du kan njuta av utsikten över bergen från stranden. Eller, för dom mer erfarna vandrare, uppleva den fantastiska åsynen av en serie av vattenfall då de forsar genom bergen på nära håll.

 

Thong Nai Pan strand

Thong Nai Pan består av två vackra vikar med vit sand, omgiven av ståtliga berg. Dessa stränder är bland dom mest populära på den östra sidan av ön. Hela området är perfekt för barnfamiljer, eller någon som bara letar efter en vacker strand med bra simning och njuta. Thong Nai Pan är väl utbyggt, med ett antal fina restauranger. Den mindre av dom två vikar kallas Thong Nai Pan Noi (Noi = mindre). Det faktum att stranden innehar en by, med ett flertal restauranger och barer, gör det något mer populär än sin större motsvarighet, Thon Nai Pan. Thon Nai Pan tilltalar dem som hellre vill vara iväg lite från pulsen, dom som är intresserade av hiking finns många vandringsstigar, samt njuta av vattenfall, och bergsklättring.
 

Haad Rin strand

Haad Rin är super känd för sitt Full Moon party en gång i månaden. Med tanke på att partyt lockar en så stor publik, är Haad Rin packad med turistattraktioner. Efter det att partyt är över är stranden tystare och mycket lugnare, vilket gör den perfekt för någon som vill ha en kombination av bekvämlighet och lugn men ändå känna av lite puls. Vågorna är vackra och blå, simning är möjligt åretrunt.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta