Ta sig till Koh Phangan

När du väl kommit till Thailand så är det inte så svårt att ta sig till Koh Phangan. Du kan välja mellan direktflyg till Koh Samui och båt, egen bil, tåg eller någon form av taxiservice och båt i slutändan. Vilket du väljer för din resa till Koh Phangan beror förstås på din budget, hur snabbt du vill komma dit, och var i Thailand du startar din resa. För backpackers och de som reser utan små barn så är själva färden från fastlandet till den vackra ön en alldeles unik upplevelse. Om man till exempel väljer en längre färd med tåg så kan man verkligen njuta av alla nya intryck på ett bekvämt men spännande sätt.

Hur bokar man för att ta sig till Koh Phangan?

Flyg, tåg,bussar och båtar, bokas på lokala resebyråer eller hotell runt om i Thailand, många gånger kan det vara värt att kolla runt efter priser och på vilket sätt du färdas det kan skilja en hel del mellan olika bolag. Oftast bra priser på paketresor till en ort.

Flyg

Det allra enklaste sättet att ta sig till Koh Phangan är förstås att flyga till Koh Samui flygplats som ägs av Bangkok Airways. Från städer som Bangkok, Phuket, Pattaya och Chang Mai att nämna några. Detta går att arrangera hemifrån så att man får en smidig transfer mellan flyget från Sverige och flyget till koh Samui och sen båt Hadd Rin Queen till Koh Phangan som går mellan Kl. 10:30 och 18:30. Om man vill resa till Thailand utan alltför mycket planering i förväg så kan man också ordna med detta direkt på plats.

Buss, bil och båt

Det finns också bussbolag som kan ordna resan med buss och båt. Lomprayah och Seatrans kan erbjuda resor från Bangkok till Koh Tao, Koh Phangan och Koh Samui som tar cirka 12-13 timmar. De här företagen ordnar även med båtresor mellan och från Koh Phangan, Koh Tao, Koh Samui och Chumphon. Det finns busslinjer över hela Thailand och man kan lätt få information om specifika rutter via en lokal resebyrå eller sitt hotell. Bra priser får man ofta om man bokar en paketresa med buss och båt.

Om man inte vill resa med andra så kan man givetvis hyra en bil i Thailand. Det är förstås viktigt att man vänder sig till en seriös uthyrare som kan erbjuda smidiga tjänster och att vara försäkrad vid eventuella skador på fordonet. Normalt kan man lämna bilen vid en annan destination men just Koh Phangan funkar inte det, man måste med andra ord ta bilen med sig till fastlandet innan man lämnar bilen på ett uthyrnings kontor.

Lokal båt Haad Rin Queen tel: +66 (0) 77 375113 eller +66 (0) 77 375113 går mellan Koh Phangan och Koh Samui varje dag. Tidtabell från Koh Phangan (Haad Rin) kl 9:30, 11:40, 14:40 och 17:30. Från Koh Samui (Big Buddha pir) kl 10:30, 13:00, 16:00 och 18:30.

Tåg och färja

Man kan också välja att färdas med tåg och färja. Den här typen av resa kan ta mellan 15-16 timmar, men den blir ofta bekvämare än vanliga bussresor. Anledningen till detta är att tågen erbjuder sovplatser samt toaletter där det finns plats till att tvätta sig. Detta är uppenbarligen ett alternativ för resenären som kan röra sig fritt. För barnfamiljer så kanske en tågresa kan vara ett äventyr men då får man nog satsa på en av de kortare rutterna.

Bilfärja Raja Ferry som trafikerar från fastlandet Suratthani Donsak och till Koh Phangan mellan kl 08:00 – 18:00 och tillbaka till fastlandet igen mellan kl 05:00-17:00 resan tar 2.5 h och 6 turer åt vardera håll per dag, passar utmärkt om man tänkt hyra bil för att ta sig till Koh Phangan.

OBS checka upp färje tid tabellen Raja Ferry.
Tel. (Donsak): +66 (0) 77 471151-3
Tel. (Koh Phangan): +66 (0) 77 377452-3

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta