Hitta ditt hotell i Pattaya

 

 

 

 

Hotell i Pattaya

Pattaya är en ganska stor ort som under högsäsong huserar flera hundra tusen invånare. Det som ändå gör det ganska enkelt att välja hotell i Pattaya är att lokaltrafiken är så väl utvecklad. Man kan enkelt ta sig mellan olika platser så det är inte så viktigt att välja rätt läge för att kunna uppleva allt som erbjuds i området. Det går att finna riktigt prisvärda hotell i Pattaya, men man kan också hitta några av Thailands lyxigaste hotell längsmed huvudgatan som vetter mot stranden och det är klart att dessa kan kosta lite mer än budgetalternativen. För det mesta så kan man dock finna erbjudanden som gör att man får ett stort värde för pengarna.

Pattaya Beach Road

Längs med Pattaya Beach Road så finner vi några av de vackraste hotellen, det här är hotell som erbjuder lyx som känns i både själ och kropp. Den här gatan är omkring 4 kilometer lång och den kantas av palmer, barer, restauranger och små butiker. Många av hotellen som ligger vid denna gata är lyxhotell med allt som man kan drömma om. I den södra delen av strandvägen så finner vi nattlivet som Pattaya blivit så känt för medan den norra delen är lugnare och ett bättre val för barnfamiljer. Faktum är att några av de mest exklusiva hotellen ligger i den norra änden av Pattaya Beach Road. Bor man på dessa hotell så har man direkt tillgång till stranden samtidigt som shoppingen och det coola nattlivet ligger alldeles intill.

Södra Pattaya

Om man väljer att bo i södra Pattaya så får man närhet till populära Jomtien stranden som är en lång och ganska lugn strand. Det här är ett område som inkluderar Walking Street med sitt aktiva nattliv och därför så bör den som vill uppleva nattens neonljus välja att bo här. Man har också nära till några av de allra bästa restaurangerna. Det man ska tänka på vad gäller boende i södra Pattaya är att de flesta hotellen ligger inåt land. Man får alltså promenera eller ta en songtaew för att nå stranden. Dessutom så kommer man inte att se havet från sitt hotellrum.

Pattaya Hill

I den södra delen av Pattaya bukten så ligger området Pattaya Hill som liksom det låter är en kulle. Det här är ett område som familjer uppsöker då det har många vackra trädgårdar och en lugn och skön atmosfär. Här bor man inte om det är nattlivet som lockar men för den som vill ha riktigt fina restauranger och lyxiga hotell så är Pattaya Hill ett bra val. Hotellen erbjuder förstås pooler, men man kan ganska snabbt ta sig till vackra Jomtien Beach för ett dopp i havet. Vill man ha det riktigt lugnt så ska man uppsöka norra Pattaya. Här finns hotell i Pattaya som ger precis samma komfort som i de centrala och södra delarna men som också ger en atmosfär som inte är så “turistig”.
 

Fler hotellartiklar

 

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta