Hitta ditt hotell i Chiang Mai

 

 

 

 

Hotell i Chiang Mai

När du letar efter hotell i Chiang Mai så måste du vara medveten om att detta är namnet på den lilla staden i norra Thailand såväl som på provinsen som den ligger i. Det här betyder rent praktiskt att det finns flera närliggande orter och byar där det finns möjlighet till boende. Om det är den historiska staden som intresserar dig så ska du vara noga med att hotellet du bokar verkligen ligger i Chiang Mai och inte i en annan by i samma provins.

Gamla Stan

Många av de mysigaste hotellen i Chiang Mai ligger i den gamla delen av staden vid ett torg som omges av de gamla stadsmurarnas ruiner. Det här är ett område som är utmärkt att bo i för den som gärna vill upptäcka staden till fots. Det finns även en kanal som tar sig igenom platsen så man kan ge sig ut på båttur alldeles i närheten av hotellet. Det som gör det så mysigt att bo just här är att det är så lugnt. Här finns det ingen trafik som stör vilket gör det enkelt att ta sig fram till fots. Bor man i detta område så får man även närhet till Sunday Walking Street Market som är en marknad som är mycket populär. Vad gäller lokala festivaler så är den gamla delen av staden också rätt val då man i stort sett kan se dessa händelser direkt från sitt hotellrums fönster.

Nattliv

Även om man inte kan beskriva den här staden som en partystad så är det klart att det finns gott om restauranger och barer där man kan ha roligt på kvällstid. Det är särskilt området omkring Night Bazaar som kan anses vara centrum för underhållning och här finns det såklart gott om boende för turister som inte orkar promenera alltför långt efter god mat och dryck i goda vänners sällskap. Om du väljer ett hotell i Chiang Mai i detta område så kommer du även att ha närhet till Ping floden samt Thapae Gate och Gamla Stan.

Bo en bit ifrån stadens brus

Det har byggts upp en hel del hotell som ligger en bra bit ifrån stadens centrum och dessa kan vara av intresse när man vill få ett bra boende till ett bra pris. När man inte bor mitt inne bland turistattraktionerna så får man också lite distans till platsen. Många av hotellen som ligger utanför staden ordnar även med gratis transport till attraktionerna så det är inga problem att ta sig omkring. Dessutom så kan man alltid ta en taxi, buss eller tuk-tuk till andra delar av staden.

I Chiang Mai så upplever man inte samma miljö som då man besöker Thailändska strandorter. Det här är en upplevelse av annan karaktär men du kommer fortfarande att kunna njuta av underbar kroppsvård om du väljer ett hotell i Chiang Mai som även erbjuder spa och friskvård.
 

Fler hotellartiklar

 

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta