Sevärdheter Chiang Mai

Norra Thailand erbjuder en reseupplevelse som är mycket olik den man har då man reser till sol och badorterna. En stor stad i norra Thailand är Chiang Mai som ligger vid Himalayas sluttningar. Hit åker man alltså inte för kritvita stränder utan istället för att uppleva den thailändska kulturen och en fantastiskt spännande natur. Mycket av den kultur och tradition som har funnits på plats under flera århundraden är väl bevarad men samtidigt så har staden Chiang Mai moderniserats på ett sätt som gör att man kan bo bekvämt medan man upptäcker de gamla kulturskatterna.

Naturupplevelsen

Med Bergen i bakgrunden så befinner man sig som i ett vykort. Här kan man vandra och bara njuta av den vackra naturupplevelsen. Det finns också elefantturer för den som vill se omgivningarna på ett annorlunda sätt. När man kommer till Chiang Mai så ska man besöka naturreservatet Doi Suthep-Pui där man kan se hela åtta vattenfall som tillsammans kallas för Mae Sa. Är man nyfiken på exotiska blommor så ska man besöka Dokmai trädgården som inte ligger långt från naturreservatet.

Kulturupplevelser

Thailand har en kungafamilj och de har ett palats i Chiang Mai. Det här palatset kan man besöka när kungafamiljen inte är på plats. Här finns det vackra trädgårdar som man kan vandra i. Det finns ju så mycket att lära sig om platsens historia och man kan besöka många olika museer som till exempel Chiang Mai City Arts & Cultural Center där det finns utställningar som berättar mer med hjälp av modern multimediateknik. Om man har barn med sig så kan museer som Natural Wonder och även stadens insektsmuseum vara en god idé.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta