Sevärdheter Bangkok

Thailands huvudstad är enorm, här bor det mer än 11 miljoner människor. I Bangkok har man aldrig tråkigt men i och med att det är en så stor stad så gäller det att veta vart man ska och när. Många turister ser till att spendera åtminstone en dag och en natt i Bangkok innan de ger sig vidare till andra turistattraktioner i Thailand. Man ska komma ihåg att staden kan vara mycket fuktig och het så när man ger sig ut på upptäcksfärder så ska man ha gott om vatten med sig och se till att klä sig på rätt sätt. Det här är inte en stranddestination så det är mer återhållsam klädsel som gäller.

Kommunikationer

I en så stor stad som Bangkok så måste man kunna ta sig omkring med olika färdmedel, och det kan man förstås. Stadens trafik kan vara mycket hektisk och om man vill hyra en bil eller cykel så ska man vara väl medveten om detta. Ofta så är det enklare att ta en taxi, åka Skytrain eller utnyttja de busslinjer som finns på plats. Man kan även åka tuk-tuk som är så typiskt för Thailand. Se till att du har kontanter för kommunikationer och undvik de farliga motorcykeltaxi som kör snabbt och som inte erbjuder dig som passagerare något egentligt skydd mot trafiken.

Kultur i huvudstaden

Man kan ta en promenad och se unika byggnader och tempel som är aktiva vilket gör att man som turist ser rakt in i lokalbornas liv. Om man är nyfiken på konst så kan man besöka Nationalmuseum. Det finns fler platser att se thailändsk konst och kultur på och tycker man att deras kungahus verkar lite extra spännande så är Grand Palace ett måste.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta