Koh Larn - Om Koh Larn i Thailand

Koh Larn är även känd som Koh Laan och är en underbar liten ö som ligger 7,5 kilometer utanför Pattaya i Thailand. Den är ungefär 4 kilometer gånger 2 kilometer stor och är därmed en liten ö, men den utgör en populär destination för en dagstur med utgångspunkt från det thailändska fastlandet.

Öns högsta punkt är 180 meter över havet - dess inre är ganska kulligt och täckt med frodig grön vegetation. Längs dess kustlinje finns sex spektakulära huvudstränder och några mindre stränder. Koh Larn är hemmet till endast en by, som är ett permanent hem för cirka 1 000 människor. Byn har en skola, ett sjukhus och flera restauranger och boende. Förutom vackra stränder är vattnet runt Koh Larn kristallklart och har ett överflöd av marint liv.

Saker att göra

De flesta besöker Koh Larn för dess fantastiska stränder och de stora möjligheterna till vattensporter. Det finns sex huvudstränder på ön: Thong Lang Beach, Ta Waen Beach, Thien Beach, Samae Beach, Sangwan Beach och Nual Beach. Alla sex stränderna har ljus vit sand och blått vatten, samt massor av vattensporter. Populära vattenaktiviteter inkluderar parasailing, bananbåt, jetski, fiske, snorkling och dykning. En tur på en halvt nedsänkt ubåt är också en mycket populär sak att göra.

Faciliteter längs stränderna är också rikliga - det finns restauranger, matställen längs gatorna, butiker, badrum och duschar. Och solnedgångarna är hisnande!

Mat och boende

Som nämnts tidigare finns det många bra matställen i byn och längs stränderna. Färsk fisk och skaldjur finns och serveras praktiskt taget överallt, utöver nästan alla andra tänkbara rätter. På vissa ställen är det till och med möjligt att njuta av en kvällsmåltid precis vid stranden och samtidigt njuta av den fantastiska solnedgången.

Det finns också många boenden och de sträcker sig från budgetvistelser i bungalows till lyxiga rum på resortsen. Även om Koh Larn mestadels besöks på dagsturer från Pattaya, är det definitivt värt att tillbringa natten där - priserna är dock lite högre än de är i Pattaya men är fortfarande väldigt överkomliga. Under högsäsongen rekommenderas att boka i förväg.

Vägbeskrivning

Det enklaste och snabbaste sättet att komma till Koh Larn är med motorbåt från fastlandet. Det andra alternativet är att ta färjan till Koh Larn från Pattaya.

 

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta