Koh Rok - Om Koh Rok i Thailand

Koh Rok visar Thailand från sin allra bästa sida. Föreställ dig bländande vita sandstränder, de blåaste vattnen, palmer, strandhyddor, små fiskebåtar och livliga korallrev, då har du skapat dig en ganska bra bild om vad Koh Rok handlar om. Som en del av den fantastiska nationalparken Mu Koh Lanta erbjuder Koh Rok några av de bästa snorklingsplatserna i hela Andamanhavet i Thailand.

Koh Rok består faktiskt av två olika öar som bara ligger ungefär 250 meter ifrån varandra, Koh Rok Nok och Koh Rok Nai, som är kända som ”yttre ön” och ”inre ön”, med hänvisning till deras plats från fastlandet. Båda öarna ligger cirka 30 kilometer från Koh Lanta.

Koh Rok är en populär destination för dagsturer från platser som Koh Lanta och andra närliggande öar och kustorter. Under högsäsongen är längre vistelser också en möjlighet. Färjor och andra båtar går regelbundet till och från de båda öarna. Alla allmänna båtar stannar också vid Koh Rok Nai men för att komma till Koh Rok Nok kan det endast göras genom privat båtcharter.

Saker att göra

I detta tropiska paradis är de mest populära sakerna att göra alla relaterade till stranden, havet och utomhus. Snorkling, dykning och solbad är de tre bästa aktiviteterna på öarna. Revsystemen som gränsar till öarna är verkligen underbara och erbjuder snorkling och dykning i världsklass - det finns flera populära platser med namn som "seafan garden" och "Bermuda ridge". Havslivet blomstrar och kan visa allt från de mest färgstarka fiskarna till havssköldpaddor, havsormar och till och med hajar.

Det finns även några fina stränder på öarna, varav Koh Rok-stranden på Koh Rok Nai är den mest besökta. Det är här dagsbesökarna hoppar av sina båtar och börjar ta bilder. Stranden är också ett bra ställe att simma och snorkla på.

Var du ska sova

Det huvudsakliga boendeområdet ligger precis bakom Koh Rok Beach på Koh Rok Nai, som också är platsen för en ranger-station och en restaurang. Koh Rok Nok å andra sidan är helt outvecklad och har bara en campingplats med uthyrningstält. Bungalows finns tillgängliga och även allmänna toaletter. Människor som vill tillbringa natten på en tropisk ö bör definitivt överväga att spendera en natt på Koh Rok Nok. Kontakta Koh Lanta Marine National Park för mer information på Tel +66 (0) 75 629018 - 9.

 

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta