Koh Samet - Allt om Ko Samet i Thailand

Drömmer du om bortglömda skatter i ett varmt paradis? I sådant fall är Koh Samet ett resmål som du inte vill missa. Det här är en ö som tillhör ett område som har utsetts till nationalpark, och det finns legender som hävdar att det finns gömda piratskatter någonstans på ön. Det här kan bli ett fint tema om man har barn med sig som gärna vill ut på upptäcksfärd, och det ger helt klart en fingervisning om hur en semester på ön kan te sig, nämligen spännande och oförglömlig!

Ön ligger bara cirka 200 kilometer från Bangkok i den thailändska gulfen, och här möts man av vita stränder och klart vatten som bjuder in till bad, snorkling och dykning. Trots att Koh Samet har utvecklats till att kunna ta emot turister på ett bra sätt så har ön inte överexploaterats och det gör att man får en mycket genuin känsla på plats. I och med att ön ligger så pass nära huvudstaden så är den också valet för många thailändska familjer som vill ha några sköna dagar utan stadens stress och press. Det gör att västerländska turister blandas med lokala turister på ett mycket intressant vis.
 

Thailand, Koh Samet Koh Samet in Thailand
 

Boende och resa

På ön så kan man bo på lyxhotell, vandrarhem eller i enkel bungalow vid stranden. Om man vill spara pengar på sitt boende så kan det vara väl värt att satsa på ett enklare arrangemang. Det finns så gott om stränder på ön att man med lätthet finner ett prisvärt boende med närhet till vattnet. Om man vill resa hit från Bangkok så kan man välja att flyga till en lokal flygplats i närheten för att sedan åka buss och färja. På så vis kan man vara framme på några timmar och resan med buss och båt är ett äventyr i sig. Färjorna som går från Ban Phe och Nuan Thip avgår med jämna mellanrum under hela dagen. I och med att det här är en del av nationalparken Khao Laem Ya-Mu Ko Samet så måste man betala en inträdesavgift på omkring 200 baht för vuxna och 100 baht för barn.
 

Thailand, Koh Samet Koh Samet in Thailand
 

Aktiviteter och utflykter

De flesta av öns attraktioner har med vattnet att göra. Här kan du simma, snorkla och dyka och upptäcka en värld under ytan. Det finns även organiserade dykutflykter med båt som tar en lite längre ut till fantastiska rev. Man kan också ge sig på sporter som vindsurfing och kanotpaddling. Det finns cyklar att hyra på ön men det är inte helt lätt att ta sig runt på detta vis så räkna inte med “Gotlandssemester” där man bara rullar omkring. Koh Samet är en så pass liten ö att man med lätthet tar sig omkring för att upptäcka nya platser. Det finns gott om barer och restauranger där man kan äta gott och njuta av underhållning under en stjärnklar himmel.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta