Ko Lanta - Allt om Ko Lanta i Thailand

Koh Lanta består av en grupp med mer än 50 öar som ligger utmed Thailands södra kust. Det här är en plats som av många beskrivs som paradiset på jorden. Här finner vi vatten som är vackert och klart vilket gör att man gärna dyker, snorklar och simmar vid Koh Lantas öar. Koh Lanta Yai är den största av alla öarna och det är hit som de flesta turister kommer för att njuta av den unika stämningen och känslan. Nöjeslivet finns förstås men man kan inte jämföra det med underhållningen som man till exempel finner på Phi Phi. För en lugn och skön semester så kan denna plats varmt rekommenderas och den passar lika bra för barnfamiljer som för den som åker för vuxenliv.

En vistelse på huvudön i denna ögrupp är en mycket unik naturupplevelse. Mitten av ön bjuder på regnskogsklimat och stränderna sträcker sig kilometer efter kilometer så att man verkligen kan få upptäcka sitt eget smultronställe. Om en sovsäck på stranden inte känns lockande så kan man alltid finna bungalows alldeles vid vattnet att bo billigt i.

Thailand - Koh Lanta Koh Lanta i Thailand
 

Boende

De flesta som kommer till Koh Lanta är dykare, familjer och par som letar efter en avslappnad och behaglig atmosfär. Här tar man gärna långa promenader på stranden för att njuta av vackra solnedgångar. Det finns gott om alternativ för boende. Du kan välja mellan hotell och resorter, eller bungalows där man bara har det allra viktigaste att tillgå som en säng och eventuellt en takfläkt. För familjer så kan det vara smart att välja ett boende där man får en viss komfort så att det blir enklare att ta hand om måltider och så att man slipper städning och annat som man givetvis måste ta hand om själv i en bungalow.

På ön så finns det en väg som gör det möjligt att ta sig mellan olika hotell och stränder så det är inte så att man låser sig vid en viss strand bara för att man bor vid den. För invånarna på Koh Lanta Yai så är det turismen som står i centrum och det betyder att du som turist får ett varmt välkomnande och en bekväm vistelse.

Strandliv

Här är det onekligen strandliv som gäller. Trots att det kommer så många turister till huvudön Lanta Yai så upplevs stränderna stundtals som öde. Detta beror förstås på att det finns så pass mycket strand att tillgå. Om du längtar efter en privat plats för dig och din partner eller för familjen att umgås på, så har du kommit till rätt plats. Den populäraste stranden är Klong Dao som är 3 kilometer lång och som erbjuder långgrunt vatten. Längs med denna strand så är det enkelt att finna ett boende som passar både budget och smak.

En annan vacker strand att bada vid är Kor Kwang som har ett blågrönt vatten och ren vit sand. Vid Klong Khong stranden så kan man se lokala fiskare komma in med sina båtar. Här är det inte så vanligt med bad men en promenad kan bli till en unik upplevelse. Klong Nin stranden kombinerar regnskog, kokospalmer med den vita och vackra strandlinjen. I strandens norra del så är det alldeles utmärkt att vistas för bad och snorkling. En annan bra badstrand att bo vid är Pra Ae stranden som ligger på öns norra del. För snorkling så kan man ta sig till Kantiang bukten där det finns koraller att upptäcka. Den här stranden anses vara en av de allra vackraste som finns i Thailand.

Thailand - Koh Lanta Koh Lanta i Thailand
 

Aktiviteter

På Koh Lanta så är det stränderna som står i centrum. Hit kommer man för att njuta av vyerna på land och i vattnet. Därför får man se simning, dykning och snorkling som de viktigaste aktiviteterna på ön. Samtidigt så finns det gott om nattliv och restauranger. Det finns flera centrum för shopping där man kan vandra genom marknader och köpa lokala konsthantverk samt varor som man känner igen från Sverige. Lanta Old Town är en vacker liten stad som ofta ses som en startpunkt för utflykter till andra delar av ön. Om man vill uppleva utsikt så ska man ta sig till Viewpoint Hill som är en unik utsiktspunkt. I restauranger så finner man god mat som passar för olika smaklökar. Nattlivet är inte så varierat som på andra platser längs Thailands kust men det erbjuder tillräckligt med underhållning för en semester där man mest fokuserar på en annorlunda upplevelse där man verkligen får koppla av.

Väder och vind

Klimatet är näsan alltid behagligt men för svenskar så är den bästa tiden att åka till Koh Lanta Yai under senhöst och tidig vinter. Det regnar från maj till oktober men det är fortfarande skönt i vattnet så det finns de som kommer även under denna period. Vädret är tropiskt vilket betyder att man bara har två årstider som är den heta tiden mellan januari och april, och regnperioden som ligger mellan maj och december. Åker man mellan november och april så kan man njuta av ett behagligt klimat och ostliga vindar som ger blå himmel och stjärnklara nätter. Brisen vid havet är svalkande och uppfriskande, och det är lätt att resa med barn då det är behagligt varmt i Koh Lanta.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta