Phi Phi - Allt om Phi Phi i Thailand

Koh Phi Phi ligger mellan Phuket och Krabi. När man kommer med färja från fastlandet till denna ö så anländer man till Tonsai Bay som ligger på huvudön Phi Phi Don. Öns enda stad heter Tonsai Village och det här är en av Thailands populäraste destinationer för den som är ute efter en kombination av fest och naturupplevelse. Eftersom ön ligger långt från de stora flygplatserna så har man inte så mycket charterturism. Många som åker hit är yngre singlar och par som vill njuta av nattlivet som innefattar allt från god mat och barer till spontana thaiboxningsevenemang.

Det är också mycket populärt med de strandfester som pågår under nattetid på Phi Phis stränder. Det här är fester med musik, uppträdanden och helt galna upptåg som att hoppa genom en ring av eld och annat som kan få adrenalinet att pumpa. Om man åker hit för att koppla av så ska man se till att välja ett boende som ligger långt från strändernas norra delar där festerna pågår på nätterna.

Phi Phi, Thailand Thailand,  Phi Phi
 

Boende och resa

För att välja boende så ska du fundera på vilken inriktning din semester ska ha. Om du har valt Phi Phi för att få uppleva ett exotiskt Ibiza så kan de norra delarna av stränderna vara det utmärkta läget. Här kliver du rakt ut i strandfesten under kvällar och nätter, och på dagtid så kan du vila ut på den kritvita stranden vid havets brus. Man kan bo mer eller mindre bekvämt på ön. Varje typ av boende har sin prisklass och generellt sett så kan man säga att de finare hotellen med pooler är lite dyrare än motsvarande typ av hotell på fastlandet. Den här ön ödelades under tsunamin 2004 men idag har man byggt upp det mesta på nytt, och numera så gäller särskilda regler för nya byggen så att man kan behålla de vackra vyerna och öns naturliga charm.

För att ta sig till ön så måste man åka med båt från fastlandet vilket kan ordnas som en del av ett resepaket med flyg, båtresa och boende. Det går båtar från Phuket och Krabi med flera avgångar per dag.

Aktiviteter och utflykter

Innan solen går ned så pågår det en massa roligt i och vid vattnet. Man kan förstås slappna av på stranden och bara njuta av solen och det varma vattnet. Många väljer dock att bege sig på äventyr med longtail båtar eller med lite större båtar. Färden går till vackra platser där man kan dyka och snorkla. Koh Phi Phi Leh är en liten ö som ligger i närheten. Hit kan man åka på dagsutflykter för att snorkla och vandra omkring. Ett gott råd är att åka dit med longtail båt så att man kan komma i land på ställen där stora båtar inte får plats. Många gånger så kan man behöva simma den sista biten i äkta “Robinson” anda. Det är som bäst att åka till Phi Phi Leh under morgon eller eftermiddag då det inte är proppfullt med folk på plats.

Mosquito Island är ett annat spännande utflyktsmål. Här finns det en stenig strand och det är i stort sett tomt på folk. På Bamboo Island så är det också folktomt. Detta är en obebodd ö dit man kan komma på dagsutflykter med båtar av olika storlek. Förutom att snorkla, simma och slappa i vattnet så kan man förstås ge sig på mer avancerade sporter som dykning eller som att paddla kajak. På land kan man testa på klättring eller se på när thaiboxare slåss.

Thailand,  Phi Phi Phi Phi i Thailand
 

Stränder

På Phi Phi Don så har man huvudsakligen två sandstränder som löper parallellt längs med ett sandigt näs. Det här är området runt Tonsai och det är också här som strandfesterna hålls. Om man vill vara på lugnare platser så kan man bege sig till andra stränder som finns runtom ön. Dessa stränder kan vara svårare att nå men det ökar på äventyret och känslan av att befinna sig i orörd natur. När man åker till denna ö så ska man ta chansen att upptäcka stränderna för här handlar det inte så mycket om shopping och annat som hör den moderna världen till så det gäller att passa på att upptäcka magiken som finns helt naturligt på plats.

Restauranger och barer

Man äter gott på ön och maten är inspirerad av olika kök. Du kan finna traditionella thailändska rätter samt mat som har influerats av andra länder som till exempel Kina. 80% av befolkningen på ön är muslimer så räkna inte med mat som innehåller griskött. Alkohol finns det däremot gott av i de många barer som man kan besöka. Nattlivet är det som gör att många kommer hit. Det finns så många olika aktiviteter i Tonsai och på stränderna att man aldrig har tråkigt. Det ska dock påpekas att det höga tempot gör att barnfamiljer kanske inte kommer att trivas lika bra som yngre singlar och par. Även om man finner den thailändska vänligheten så finns det inte så mycket att hitta på med små barn förutom att bada och snorkla.

Väder och vind

Klimatet är tropiskt och det är varmt och torrt mellan januari och april. Från maj till december så är det regnperiod. Det betyder inte att man aldrig kan gå ut för regnet håller uppehåll och det finns de som faktiskt föredrar att åka till Thailand under regnperioden då det är billigare och stränderna på Phi Phi ligger tomma.

Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta