Behåll Paradiset som ett paradis med Trash Hero

Har du någonsin velat ta en sväng till stranden och blivit fylld med ångest över mängden skräp som fyller vattnet och den en gång vackra stranden? Vi har alla märkt av hur slappa en del har blivit med att ta hand om deras eget skräp. Dock med ökningen av medvetandet, kampanjer, starka känslor för moder jords skönhet och utbildningar om vad allt skräp och utsläpp har för effekt på Världen så har fler och fler människor tagit ett fantastiskt beslut att försöka bättra sig själva och ge moder jord en hjälpande hand. Trots allt så är vi gäster i naturens hem med all dess skönhet och underverk, att ta hand om henne borde vara en självklarhet. 


För att ge dig ett exempel. Tänk att du har en hemmafest som du hade när du var yngre eller ett födelsedagskalas för dina barn? Den festen kanske har tio till tjugo gäster och du har antagligen fått känna på mängden skräp och tiden det tar att plocka upp allt. Tänk dig nu samma fest fast med tio-tusentals människor! Det är vad som händer dagligen på Världens stränder och i havet.

En grupp i Thailand som heter Trash Hero har gjort något väldigt unikt och faktiskt tagit saken i sina egna händer för att städa upp samt förhindra det ovan nämnda från att hända. Du kan läsa mer om detta på deras hemsida, trashhero.org/.

Trash Hero Koh lipe Thailand 

Med kärlek, inspiration, utbildningar och genom att nå ut till människor med likartade känslor så har de lyckats sammankoppla människor och företag, vare sig semestrare eller beonde för att skapa vad de kallar för Trash Hero Monday.

Under 2013 på Koh Lipe föddes en idé och idag är Trash Hero officiellt registrerade som en välgörande ideel organisation som dessutom har vunnit Thailands Green Excellence Award den 8de November 2014. Trash Hero har börjat sprida sig runt om I Thailand till Ao Nang Krabi, Koh Lanta och även Gili Meno som ligger I Indonesien och fler destinationer är på gång.

Trash Hero städar stränder Thailand 

Detta är ett direkt citat från deras hemsida:
"The idea is a resounding success! Since the first Trash hero ;Monday; on December 8, 2013 nearly, 1,000 volunteers from all over the world have come together each week to remove more than 21 metric tons of garbage from the islands’ beaches! And every Monday the project continues."

Om även du skulle vilja vara delaktig i deras projekt så rekommenderar jag dig att besöka deras hemsida, där finner du all information du behöver. De har även ett läger för volontärer som är helt gratis för de som hjälper till. De bidrar även med transportering till och från lägret med en tältplats inkluderad. Varje donation går dessutom 100% till deras välgörenhet för att städa upp på ett återvinnande sätt och utbilda andra. Med fler människor som agerar som Trash Hero så kommer moder jord att få en betydligt mer hållbar framtid och ge våra framtida generationer en chans att få uppleva hennes skönhet och liv!

Deras ambition har blivit smittsam och fler organisationer har tagit stegen åt samma riktning. Detta enligt mig är fantastiskt! Allt skräp samlas upp och sorteras i lägret så gott som det går. Sedan transporteras detta med båt. En del av skräpet kommer säljas av ett privat bolag som har hand om återvinningen, resterande kommer brännas och återvinnas på fastlandet.

Vi uppmuntrar alla att gå med. Om inte så är det en like fin gärning att plocka upp skräp du själv ser som inte bör vara där. Har du någonsin hört uttrycket. –"många bäckar små gör en stor å"? Med andra ord så spelar varje liten gärning en stor roll i det hela. Tillsammans kan vi åstadkomma enorma skillnader. Genom att bara kasta ditt eget skräp så har du redan där gjort en förändring. Med detta som tankeställning så kommer vi belönas med en mer hälsosam och vacker moder jord.

Detta mina vänner är något att sträva efter!


(Bilder tagna med tillstånd från Trash Hero hemsida)

« Visa alla poster
Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta