Några tips inför golfresan till Thailand

 

Innan du gör dig redo att flyga söderut för en fantastisk golfsemester i Thailand så kan det vara bra med lite förberedelser som kommer att garantera en lyckad semester. Idag så kan man komma åt riktigt fina golfbanor på många håll i Thailand, och även om du inte får tillgång till en bana som tillhör världsklass så kan du räkna med en riktigt exotisk upplevelse och utmaningar som man bara kan få just i Thailand. Här är några tips att betänka innan det bär av för golfsemester i paradiset.

Om du åker med familj
Det är ganska vanligt att man åker till Thailand med familj och det här brukar fungera bra även om inte alla är tokiga i golf. Tänk på att det måste finnas saker att göra för de som kommer med på resan och som inte vill hänga på greenen dag ut och dag in. Visst är det så att många golfklubbar i Thailand erbjuder mat och en skön miljö, men med barn så behöver man lite mer. Se till att hotellet har aktiviteter och barnpassning så att vuxna kan komma iväg och golfa med gott samvete. Sedan kan man ju turas om så att en får golfa medan den andra tar med sig barnen till en djurpark med ormar och apor.


Golf tips för Thailands resan


Boka i förväg
Du kan faktiskt boka thailandsgolfen från Sverige. Många av Thailands golfbanor har hemsidor eller åtminstone information om hur man kommer i kontakt via email eller telefon. På så vis kan man tala om när man kommer och boka tid samt transport i förväg. Det här är att rekommendera om man ska åka under högsäsong då de bästa banorna snabbt bokas upp. Detta särskilt om man har specifika timmar som man föredrar att spela.


Golf swing Thailand


Tänk på värmen!
I Thailand så känns det helt annorlunda att spela golf då det är mycket varmare och fuktigare än i Sverige. Det här får man inte glömma bort. Att ge sig ut på golfbanan utan vatten är verkligen ett stort misstag. Tänk också på att det kan behövas en bra solhatt så att du inte får solsting då du befinner dig mitt på greenen. Välj en bana som har en restaurang med god mat och svalkande dryck och ge golfen lite mer tid än vad du hade gjort hemma. Golf i Thailand är en njutning och det särskilt när man tar det lugnt i värmen som kan vara en enorm tillgång för stela leder och knarriga knän. 

« Visa alla poster
Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta