Bangkok mega shopping

Shopping för alla i Bangkok

Vi vet redan att Bangkok är en metropol av nöjen, restauranger, fest och självklart shopping. Dock så är det få som vet hur mycket variation det faktiskt finns, samt hur pass utspritt allting är. Bangkok är knappast en liten stad, och många väljer att ofta landa och bosätta sig på ett och samma ställe. Oftast väljs dessa ställen ut från rykten, rekommendationer och att många följer trenden, -"dit flest går är det bättre". Tyvärr är detta inte alls sant, och ofta så är det endast människor som bor i Bangkok som får ta del av den riktiga staden och vad den har att erbjuda.

Men detta ska jag i det här blogginlägget försöka ändra på! Men för att begränsa blogginlägget till en oerhört viktig samt lite mer specifik del, så ska vi fokusera oss in på shoppingen.

Först och främst vill jag klargöra en viktig sak. Självklart så existerar det kopior i Thailand och självklart är detta olagligt. Men glöm inte att det finns äkta varor med. Många får för sig att bara för att en vara är asiatisk så är det troligen en kopia, detta är faktiskt lite ironiskt, kolla på ursprungslappen på många av dina egna kläder eller varor, många av dom är gjorda i Asien. Samt fastän mycket görs i andra länder så beställs fortfarande tyger, elektronik m.m. från asiatiska länder. Så bara för att det är en kopia eller inte och kommer från Asien, så betyder det inte automatiskt att det är av dålig kvalité. Tvärtom så det kan vara av oerhört bra kvalité och dessutom för halva priset! Lite grann som generisk medicin vi faktiskt använder i västvärlden.

shopping blog bangkok

En annan väldigt rolig sak med att handla hos många butiker i Thailand är möjligheten att pruta. Glöm inte att många har uppfattningen att vi har väldigt mycket pengar, det har vi visserligen jämfört med dom, men inte i den utsträckningen thailändare tror. Så en höjning på 2-300 % på en vara är inte ovanligt i Thailand. Pruta så gott det går! Men tänk på att det fortfarande är billigt även om du blir så kallad, "lurad". Är 20 kronor verkligen så farligt?

Sedan är det ofta inte den du pratar med som är ansvarig, så ta inte ut frustrationen på honom eller henne om du inte får det priset du vill ha. Gå till nästa ställe, dom kommer endast sälja varan till en annan kund i sådana fall. Och deras ansvariga tillåter inte för mycket rabatt. Det mesta är fortfarande otroligt billigt.

Så vart handlar man någonstans i Bangkok? Här nedan följer mina bästa tips, varje ställe har sin charm och sina varor.
 

 • MBK (444 Phayathai Road): Troligen den mest välkända gallerian för oss turister. Här kan du bokstavligen hitta allt! Dessutom är det billigt. Både kopior och äkta varor finns och du kan pruta på 90 % av allt i gallerian. Dessutom finns mycket nöjen, massage och restauranger här. Oftast arrangeras även en hel del evenemang hos MBK.

  bangkok shopping
   
 • Terminal 21 (88 Sukhumvit, Soi 19): Är en lite mer kvalitativ galleria. Inga kopior och har fler thailändare här. Går ej att pruta men de har otroligt snygga kläder för män som kvinnor. Har ofta små konserter eller dylikt igång här.
   
 • Bangkapi Mall (3522 Lat Phrao Road): En väldigt stor galleria. Här har du varor av högsta kvalité, samt äkta. Även H&M och andra välkända butiker finns här. Även skönhetssalonger, bio, restauranger m.m. erbjuds. Under gallerian erbjuds en marknad där du kan pruta och hitta kopior.
   
 • Siam Paragorn (991/1 1st Floor, Rama I Road): För den mer förmögne. Detta ställe har butiker som ofta kräver en större plånbok. Stor galleria med många evenemang, välkända butiker m.m. Här kan du hitta Gucci, Armani, LV m.m. Dessutom en firstclass biograf, lyxhotell och mycket mer.
   
 • Emporium (622 Sukhumvit Road): Emporium är ett av mina favoritställen om du vill handla skjortor, kostymer, eller mer kvalitativa kläder som Levis, Jack&Jones eller dylikt. Gallerian har bra priser för äkta kvalité.


Alla ställen inkluderar bio, restauranger, hotell och andra nöjen. Dessutom ligger alla gallerior bra nära BTS eller MRT som är Thailands motsvarighet till tåg och tunnelbana. Det är starkt rekommenderat att ta dessa då trafiken i Bangkok kan vara outhärdlig ibland om du inte vill testa att åka en snabb mopedtaxi som kör som om han stulit mopeden.

Glöm inte heller att Bangkok erbjuder butiker överallt som går att pruta hos. Samt många fler gallerier som är värda att kolla in.

Med andra ord bör du inte bara stanna på Khaosan Road eller Sukhumvit. Ta äventyret i dina egna händer och vidga dina vyer. Det finns fantastiska möjligheter till shopping i Bangkok!

« Visa alla poster
Upphovsrätt © 2024 ThailandGuide24.se - Med ensam rätt. Siam Sunflower Co., Ltd. Webbkarta